Wat is Verantwoordingsplicht / Accountability?

Wat is Verantwoordingsplicht / Accountability?

Wat is Verantwoordingsplicht / Accountability? Een regelmatig terugkerend begrip in de AVG / GDPR is ‘accountability’, ofwel de verantwoordingsplicht. Organisaties moeten voortaan zelf kunnen aantonen dat ze voldoen aan de spelregels van de privacywetgeving. Een...
Wat is een Persoonsgegeven?

Wat is een Persoonsgegeven?

Wat is een Persoonsgegeven? De AVG / GDPR draait eigenlijk maar om een ding: het beschermen van persoonsgegevens. En daarmee het beschermen van de privacy. Maar wat is een persoonsgegeven precies? Lees meer Een persoonsgegeven is een stukje data dat nadere informatie...
Wat is een Privacy Impact Assessment (PIA)?

Wat is een Privacy Impact Assessment (PIA)?

Wat is een Data Protection Impact Assessment (DPIA)? Een Data Protection Impact Assessment (DPIA) is een onderzoek dat de risico’s van een verwerking van persoonsgegevens in kaart brengt, voordat die verwerking plaatsvindt. Aan de hand van een dergelijk onderzoek...
Wat is de Autoriteit Persoonsgegevens?

Wat is de Autoriteit Persoonsgegevens?

Wat is de Autoriteit Persoonsgegevens? Waar nodig adviseert, corrigeert en beboet de Autoriteit Persoonsgegevens wanneer organisaties over de schreef gaan als het gaat om de Privacywetgeving. Lees meer Iedere organisatie moet zich in Nederland houden aan de...
YourSafetynet Folder

De 4 pijlers van YourSafetynet

Voldoen aan de AVG duur, tijdrovend en ingewikkeld? Niet met YourSafetynet. Onze totaaloplossing maakt jouw organisatie 100% AVG-proof. Zonder ingewikkeld gedoe. Download de 4 pijlers van YourSafeynet.

Bedankt voor je aanvraag. Check je e-mail... ook de SPAM-box. Binnen een paar minuten ontvang je een bericht.