Belangrijke vernieuwingen voor YourSafetynet

YourSafetynet Update

YourSafetynet IBP - Register van Verwerkingen

Inmiddels is de AVG al bijna 3 jaar van kracht. Veel organisaties hebben moeite met de praktische invulling van hun AVG processen. Het bijhouden van zaken als het verplichte Register van Verwerkingen en Register voor Beveiligingsincidenten blijkt in de praktijk erg lastig. Veel directies, FG-ers en privacy-verantwoordelijken hebben hierdoor onvoldoende zicht op de status en voortgang van hun compliance-trajecten.

YourSafetynet - Register van Verwerkingen

650.000 gebruikers

Van die uitdagingen hebben we geleerd. Op basis van die lessen hebben we ons product doorontwikkeld. Door goed te luisteren naar onze inmiddels 650.000 gebruikers en ruim 200 schoolorganisaties. Op basis van hun feedback en jurisprudentie in de tussenliggende periode hebben we hard gewerkt aan grote vernieuwingen.

Een greep uit de vernieuwingen:

5-stappen IBP-plan

Het 5-stappen IBP-plan is hét hulpmiddel voor organisaties bij het ontwikkelen, uitvoeren, evalueren en rapporteren van een security- en privacybeleid. Voor het onderwijs is dit stappenplan volledig afgestemd op het huidige 5-stappen IBP-plan van Kennisnet.

Ontdek YourSafetynet IBP

Digitaal Register van Verwerkingen (YourSafetynet RVV)

Het verplichte Register van Verwerkingen (RVV) is voor bijna iedere (school)organisatie een grote belasting. Het wordt ook wel het ‘hoofdpijndossier’ genoemd. YourSafetynet IBP heeft dit register en alle bijkomende processen volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Dit register met de ruim 120 meest voorkomende verwerkers en verwerkersovereenkomsten uit het PO- en VO-onderwijs is al grotendeels al ‘vooringevuld’. Hiermee zorgt deze module* voor veel tijdbesparing en gebruiksgemak.

* Ook als losse module beschikbaar

Ontdek YourSafetynet RVV

Digitaal register van beveiligingsincidenten (YourSafetynet SIM)

Ook het verplichte register van beveiligingsincidenten vormt voor veel schoolorganisaties een lastig dossier. De nieuwe Security Incident Management (SIM)-module* vereenvoudigt het gehele proces via een gebruiksvriendelijk digitaal incidentregister.

Een (publieke) link op de website of het intranet van de organisatie verlaagt de drempel om incidenten te melden. Via het overzichtelijke dashboard zien verantwoordelijken grafische overzichten van het aantal incidenten per locatie, vestiging of afdeling, uitgesplitst op soort incident, over de tijd.

* Ook als losse module beschikbaar

Ontdek YourSafetynet SIM

Wat is er nog meer veranderd?

Plan-Do-Check-Act cyclus

De huidige PDCA-methodiek is in deze software-update verder geoptimaliseerd. Alle opmerkingen en to-do’s (taken) zijn vanaf nu samengevat in één overzichtsrapportage.

Jaarplannen bestuur en schooldirecteuren

Het 5-stappen IBP-plan bevat het nieuwe hoofdstuk: ‘Evalueren’. In dit hoofdstuk is de PDCA-cyclus uitgebreid met een specifiek privacy-jaarplan voor het bestuur en de (school)directie.

Belangrijke documenten

Lesopafstand.nl is een initiatief van Kennisnet in samenwerking met het ministerie van OCW, de PO-Raad, de VO-raad en SIVON. Hier tref je betrouwbare informatie over organiseren van onderwijs op afstand en hybride onderwijs, zoals protocollen, checklists en handreikingen die te maken hebben met onderwijs in tijden van COVID-19.

YourSafetynet IBP heeft in het overzicht van documenten en procedures nu ook een link naar deze website opgenomen. Daarmee zijn alle belangrijke documenten bereikbaar vanaf één plek en kun je ze gelijk opnemen in de beveiligde AVG-bibliotheek van YourSafetynet IBP.

Bekijk alle functies

Online demo

Wil jij via Teams een demonstratie van het digitale register van verwerkingen en/of het register van beveiligingsincidenten? Maak een afspraak en na ontvangst van jouw verzoek zullen we samen de afspraak inplannen.

Alle berichten

Ja! Ik wil meer weten
over YourSafetynet

Laat je gegevens achter en ontvang de brochure met meer informatie over YourSafetynet per e-mail of maak een afspraak.    Akkoord metPrivacyverklaring