Bureau Integriteit Zorginstellingen

Expertisecentrum voor integriteit in de zorgsector

Bureau Integriteit Zorginstellingen is het expertisecentrum op het gebied van integriteit in de zorgsector.

Bureau Integriteit Zorginstellingen is het expertisecentrum op het gebied van integriteit in de zorgsector. Integriteit en vertrouwen is voor alle sectoren van belang , maar voor de zorgsector wel in het bijzonder. Zijn er signalen in jouw (zorg)instelling over integriteitsschendingen, datalekken, pesten, fraude of ongewenst (seksueel)gedrag dan kunnen zij een integriteitsonderzoek uitvoeren. Voor zowel preventieve (advies)trajecten tot en met (datalek) onderzoeken staan hun professionals voor je klaar.

De kracht van Bureau Integriteit Zorginstellingen is dat zij als geen ander de cultuur in de zorg kennen. Daar waar medewerkers in een 24/7 organisatie met (kwetsbare) patiƫnten werken en met vertrouwelijke (patiƫnt)gegevens omgaan, medicatie soms voor het grijpen ligt, de sociale controle in avonden en nachten minder is, worden soms verkeerde keuzes gemaakt. Een onafhankelijk extern onderzoek kan uw instelling helpen om de feiten op tafel te krijgen en helderheid te krijgen.

De vakkennis van onze onderzoekers op het gebied van ethiek, fraude, preventie, privacy, informatiebeveiliging en gedragswetenschappen in combinatie met de specifieke zorgcultuur vormt de basis voor een onafhankelijk en objectief (preventief)onderzoek.

Iedere zorginstelling krijgt vroeg of laat te maken met een security- of privacy-incident. Uit cijfers van de Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dat de gezondheidszorg koploper is als het gaat om datalekken. Onze professionals kunnen snel ingrijpen je ondersteunen, want alleen zo beperk je (reputatie)schade. Registratie van incidenten is daarbij een eerste vereiste en als partner van Yoursafetynet kunnen zij de implementatie van het Security Management Systeem (YourSafetynet SIM) implementeren. Daarnaast verzorgen zij alle diensten in het kader van datalekmanagement, van meldlijn tot en met het uitvoeren van een onderzoek naar oorzaak en afhandeling van het beveiligingsincident.

Voorkomen is beter dan genezen gaat ook op als het gaat om informatiebeveiligingsincidenten en privacyinbreuken. Naast repressieve dienstverlening ondersteunen wij zorginstellingen met een team van enthousiaste FG-ers en PrivacyOfficers bij het implementeren, onderhouden, toezichthouden en adviseren met betrekking tot het informatiebeveiligings- en privacybeleid (IBP).

Meer weten? Neem contact op.