Lespakketten AVG en Cybercrime

AVG-teamspel voor leerkrachten PO, leraren VO en leerlingen PO/VO

Wil je leerlingen laten nadenken over privacy en digitale identiteit? Ben je op zoek naar werkvormen om hierover het gesprek aan te gaan? Met het lespakket AVG en Cybercrime help je leerlingen om bewuste keuzes te maken in de digitale wereld.

Lespakket AVG en Cybercrime

Ontdek het Lespakket AVG en Cybercrime van Privacy op School, ondersteund door YourSafetynet als Premium Partner. In samenwerking met ruim 2000 scholen leveren wij Functionarissen voor de Gegevensbescherming (FG) diensten, met als doel u als klant maximaal te ontzorgen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (IBP).

Met 85% van alle datalekken en hacks op scholen als gevolg van menselijke fouten, begrijpen wij het belang van preventieve training. Wij richten ons op het creëren van bewustwording en het stimuleren van gedragsverandering bij het omgaan met persoonsgegevens.

Sinds de lancering van het nieuwe IBP-normenkader in april 2023 is het essentieel om jaarlijks het bewustzijn van medewerkers te verhogen omtrent de gevaren en risico’s op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Speciaal voor leraren, leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel, schoolleiding én leerlingen hebben wij diverse bewustwordingsdiensten en producten ontwikkeld.

Voor wie is dit lespakket geschikt?

Stimuleer bewustwording in de klas met het Lespakket AVG en Cybercrime, speciaal ontworpen voor leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs (10-14 jaar). Dit educatieve programma, geschikt voor zowel leerkrachten als leerlingen, biedt interactieve lessen over privacy en veiligheid, waarbij elke les een duur heeft van 1.5 uur.

Inhoud lespakket

Via interactieve werkvormen gaan leerlingen in gesprek over dagelijkse situaties. Hoe gaan ze om met doorgestuurde foto’s? Wanneer vullen ze persoonlijke gegevens in? Wanneer is een mail betrouwbaar? Onderwerpen als cyberpesten, phishing, en identiteitsfraude worden behandeld.

De lessen zijn ontwikkeld vanuit het leergebied Digitale Geletterdheid en de leerlijn Mediawijsheid van Mediawijzer. Ze zijn geschreven vanuit een privacy perspectief en sluiten aan bij niveau 3 van de competenties, waardoor ze bruikbaar zijn in de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (10-14 jaar). De lessen zijn voorzien van kant-en-klare PowerPoint-presentaties voor de leraar.

Het lespakket bestaat uit maximaal 10 lessen, waaronder Privacy en veiligheid, I lost my VOG, Geldezels, Deepfakes, Online shaming, Jouw digitale afdruk, ID-fraude, Alles over wachtwoorden, Cybercrime, en Hacken.

Bewustwordingstraject

Wat kan je verwachten?

Via interactieve werkvormen gaan leerlingen in gesprek over dagelijkse situaties. Hoe gaan ze om met doorgestuurde foto’s? Wanneer vullen ze persoonlijke gegevens in? Wanneer is een mail betrouwbaar? Onderwerpen als cyberpesten, phishing, en identiteitsfraude worden behandeld. De lessen zijn ontwikkeld vanuit het leergebied Digitale Geletterdheid en de leerlijn Mediawijsheid van Mediawijzer. Ze zijn geschreven vanuit een privacy perspectief en sluiten aan bij niveau 3 van de competenties.

Wat kost het?

De lessen zijn voorzien van kant-en-klare PowerPoint-presentaties voor de leraar. Het lespakket bestaat uit maximaal 10 lessen, waaronder Privacy en veiligheid, I lost my VOG, Geldezels, Deepfakes, Online shaming, Jouw digitale afdruk, ID-fraude, Alles over wachtwoorden, Cybercrime, en Hacken.

  • Voor leerkrachten PO, leraren VO en leerlingen PO/VO
  • 1 les duurt 1,5 uur, fysiek op locatie
  • Onder leiding van Privacy op School experts
  • €57,50 voor 1 les
  • €495,- voor 10 lessen

Wil je alles nog rustig nalezen? Download de leaflet. Je kan ook contact met ons opnemen voor meer informatie en mogelijkheden.

Download leaflet
https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-HO-Brochure-v1-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-MBO-Brochure-v2-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/05/230512-YourSafetynet-IBP-FO-Brochure-v1-Web.pdf

Ja! Ik wil meer weten over bewustwordingstrajecten

Laat je gegevens achter en ontvang de brochure met meer informatie over YourSafetynet Bewustwordingstrajecten per e-mail.
    Akkoord metPrivacyverklaring