Grote update van jouw bestaande IBP-licentie

YourSafetynet Update

YourSafetynet IBP - Register van Verwerkingen

Het 5-stappen IBP-plan van Kennisnet was al in dit geautomatiseerd platform ondergebracht. Technologische ontwikkelingen volgen snel en we willen hierin natuurlijk graag voorop blijven lopen. Op die manier kunnen we jouw schoolorganisatie nog verder ontzorgen. Om die reden hebben we de huidige versie van YourSafetynet IBP recentelijk met een groot aantal unieke functies en modules uitgebreid.

YourSafetynet - Register van Verwerkingen

Digitaal Register van Verwerkingen (YourSafetynet RVV)

Het verplichte Register van Verwerkingen (RVV) is voor bijna iedere schoolorganisatie een grote belasting. Het wordt ook wel het ‘hoofdpijndossier’ genoemd. YourSafetynet IBP heeft dit register en alle bijkomende processen volledig gedigitaliseerd en geautomatiseerd.

Dit register met de ruim 120 meest voorkomende verwerkers en verwerkersovereenkomsten uit het PO- en VO-onderwijs is al grotendeels al ‘vooringevuld’. Hiermee zorgt deze module voor veel tijdbesparing en gebruiksgemak.

Ontdek YourSafetynet RVV

Digitaal register van beveiligingsincidenten (YourSafetynet SIM)

Ook het verplichte register van beveiligingsincidenten vormt voor veel schoolorganisaties een lastig dossier. De nieuwe Security Incident Management (SIM)-module vereenvoudigt het gehele proces via een gebruiksvriendelijk digitaal incidentregister.

Een (publieke) link op de website of het intranet van de organisatie verlaagt de drempel om incidenten te melden. Via het overzichtelijk dashboard zien verantwoordelijken grafische overzichten van het aantal incidenten per locatie, vestiging of afdeling, uitgesplitst op soort incident, over de tijd.

Ontdek YourSafetynet SIM

Wat is er nog meer veranderd?

Plan-Do-Check-Act cyclus

De huidige PDCA-methodiek is in deze software-update verder geoptimaliseerd. Alle opmerkingen en to-do’s (taken) zijn vanaf nu samengevat in één overzichtsrapportage.

Jaarplannen bestuur en schooldirecteuren

Het 5-stappen IBP-plan van Kennisnet bevat het nieuwe hoofdstuk: ‘Evalueren’. In dit hoofdstuk is de PDCA-cyclus uitgebreid met een specifiek privacy-jaarplan voor het bestuur en de schooldirectie. Op die manier kan de directie eenvoudiger de vinger aan de pols houden.

Belangrijke documenten

Lesopafstand.nl is een initiatief van Kennisnet in samenwerking met het ministerie van OCW, de PO-Raad, de VO-raad en SIVON. Hier tref je betrouwbare informatie over organiseren van onderwijs op afstand en hybride onderwijs, zoals protocollen, checklists en handreikingen die te maken hebben met onderwijs in tijden van COVID-19.

YourSafetynet IBP heeft in het overzicht van documenten en procedures nu ook een link naar deze website opgenomen. Daarmee zijn alle belangrijke documenten bereikbaar vanaf één plek en kun je ze gelijk opnemen in de beveiligde AVG-bibliotheek van YourSafetynet IBP.

Bekijk alle functies

Gratis update

Net als voor alle eerdere updates rekenen we voor deze nieuwe functies geen kosten. Die belofte is onvoorwaardelijk, zonder ‘kleine lettertjes’.

Online demo

Wil jij via Teams een instructie of ondersteuning bij het eerste gebruik van het digitale register van verwerkingen en/of het register van beveiligingsincidenten? Maak een afspraak en na ontvangst van jouw verzoek zullen we samen de afspraak inplannen.

Alle berichten

Ja! Ik wil meer weten
over YourSafetynet

Laat je gegevens achter en ontvang de brochure met meer informatie over YourSafetynet per e-mail of maak een afspraak.    Akkoord metPrivacyverklaring