Update YourSafetynet IBP-licentie

Normenkader Informatiebeveiliging voor het funderend onderwijs (FO)

YourSafetynet IBP FO

Dit bericht betreft belangrijke informatie over een update van jullie huidige YourSafetynet IBP-licentie. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact met ons op.

Normenkader Informatiebeveiliging voor het funderend onderwijs (FO)

Wat?

Het Normenkader Informatiebeveiliging voor het funderend onderwijs (IBP FO) is inmiddels door de onderwijskennispartners Kennisnet en SIVON vrijgegeven. Dit normenkader biedt richtlijnen voor maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy in het onderwijs.

Waarom?

Dat normenkader is niet vrijblijvend. De doelstelling is dat PO en VO onderwijsinstellingen binnen 3 jaar ten minste volwassenheidsniveau 3 (van de in totaal 5 volwassenheidsniveaus) moeten hebben bereikt. Het schoolbestuur is hiervoor eindverantwoordelijk.

Hoe?

Om onderwijsinstellingen te ondersteunen bij het naleven van dit normenkader bestaat gelukkig gebruiksvriendelijke tooling: YourSafetynet IBP. Jouw huidige YourSafetynet IBP-licentie hebben we inmiddels uitgebreid met het Normenkader Informatiebeveiliging.

Waar?

Log in op de huidige YourSafetynet IBP omgeving en ga naar het onderdeel ‘Workflow’. Daar krijg je verdere toelichting en tips over het gebruik van de workflow voor het nieuwe normenkader.”

YourSafetynet IBP workflow

Support?

Wat is de relatie van het Normenkader Informatiebeveiliging met aanpak IBP van Kennisnet? Is er een mapping tussen de vragen uit aanpak IBP van Kennisnet (5-stappenplan) en de workflow van het nieuwe normenkader? Hoe kan ik snel aan de slag? Veel van de te nemen stappen lijken ingewikkeld of wat onwennig.

Kom je er niet uit of wil je informatie over eventuele consultancy op jouw schoollocatie om snel meters te kunnen maken? Neem dan contact met ons op via info@yoursafetynet.com of bel 085 06 04 116.

Download brochure

Voor een uitgebreide beschrijving van YourSafetynet IBP voor het primair- en voortgezet onderwijs verwijzen wij naar de brochure die je via onderstaand formulier kan downloaden. We vertrouwen erop je met deze informatie en uitbreiding van dienst te zijn geweest.

https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-HO-Brochure-v1-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-MBO-Brochure-v2-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/05/230512-YourSafetynet-IBP-FO-Brochure-v1-Web.pdf

Ja! Ik wil meer weten over YourSafetynet IBP

Laat je gegevens achter en ontvang de brochure met meer informatie over YourSafetynet IBP per e-mail.    Welke brochure wil je downloaden?


    Akkoord metPrivacyverklaring