Updates januari 2023

YourSafetynet Update

YourSafetynet Updates 2023

Het afgelopen jaar hebben we belangrijke stappen gezet. Zo hebben we geluisterd naar de wensen van onze klanten en deze vertaald in nieuwe functies. Ook hebben we enkele nieuwe edities van YourSafetynet uitgebracht, zoals voor het MBO en HBO. Daarnaast zijn we druk bezig met de vertaling van maatschappelijke ontwikkelingen in onze tooling.

Digitale veiligheid onderwijs

Een belangrijke ontwikkeling is de brief die de onderwijsministers Dijkgraaf en Wiersma schreven aan de Tweede Kamer. Drie kernpunten kwamen daarin naar voren:

  1. De komst van een nieuw toetsingskader voor de onderwijssector
  2. De noodzaak voor meer security- en privacybewustwording
  3. Een nieuw op te richten CERT voor de onderwijssector

We hebben YourSafetynet op alle drie deze cruciale punten voorbereid, zodat we verder kunnen bouwen aan een veilige en privacyvolle toekomst!

Nieuw toetsingskader IBP: dit moet je weten

YourSafetynet IBP – Video

Gereed voor toetsingskader IBP

De ministers Dijkgraaf en Wiersma wezen in hun brief op de toegenomen druk die digitalisering legt op principes als veiligheid en privacy. Tegelijkertijd hebben onderwijsorganisaties in toenemende mate moeite de veiligheid en privacy te beschermen. De belangrijkste maatregel die hieruit voortvloeit is een nieuw toetsingskader voor Informatiebeveiliging & Privacy (IBP). We hebben onze tooling al voorbereid voor dit nieuwe toetsingskader.

We begrijpen dat dit de nodige vragen oproept. Op onze website vind je een blog die de belangrijkste beantwoordt.

Lees de Blog

Klanttevredenheidsonderzoek: YourSafetynet krijgt het rapportcijfer 9.4

Enkele quotes uit de beoordelingen

Onlangs hielden we een klanttevredenheidsonderzoek. Gemiddeld waarderen de 250 respondenten uit het onderwijs ons met een 9.4. Daar zijn we niet alleen blij mee, maar ook heel dankbaar voor!

“YourSafetynet geeft kaders aan waar we als schoolorganisatie moeten voldoen. De workflow maakt inzichtelijk hoe ver we zijn met onze compliance. Dit geeft heel veel houvast en zorgt dat wij door de bomen het bos weer zien!”

“Met YourSafetynet is het opzetten, onderhouden en borgen van een goed informatie- en privacybeleid voor mij als FG-er een stuk eenvoudiger gemaakt.”

“YourSafetynet draagt bij aan het inhoudelijke gesprek rondom privacy en security op directieniveau, zodat dit ook beter vertaald wordt naar meer bewustwording op de werkvloer.”

“Met YourSafetynet wordt het aantoonbaar voldoen aan AVG een stuk makkelijker en beter te begrijpen!”

“Met de tooling van YourSafetynet krijgen we meer grip op de implementatie van IBP binnen de organisatie.”

NIEUW: Vernieuwd Online Register van Verwerkingen

Screenshot: Register van Verwerkingen

Grote update

Het online register van verwerkingen heeft recentelijk een grote update gehad. De functionaliteiten zijn op basis van de input van de groeiende groep gebruikers verder uitgebreid. Daarnaast is het aantal vooringevulde templates van verwerkers uitgebreid naar maar liefst 280 verwerkers. Inmiddels is convenant 4.0 van Kennisnet van toepassing, waardoor we stap voor stap deze nieuwste templates voor verwerkingen/verwerkers via een reguliere update aan YourSafetynet IBP zullen toevoegen.

Meer informatie over YourSafetynet RVV

NOT 2023: jij komt toch ook?

Introductie nieuwste versie

Van dinsdag 24 januari 2023 tot en met zaterdag 28 januari vindt de NOT 2023 plaats. De NOT is dé vakbeurs voor het onderwijs in de Jaarbeurs te Utrecht. Daar zijn wij uiteraard ook dit jaar aanwezig! Tijdens de beurs introduceren we onder andere de nieuwste versie van onze oplossing, die helemaal is voorbereid op de nieuwe toetsingskaders.

Kom naar Hal 2 – Stand 02.D028

Wil je alles weten over deze update? Behoefte aan meer info over YourSafetynet? Of eens sparren over wat onze oplossing kan betekenen voor jouw organisatie? Kom langs! We zijn te vinden in Hal 2 op standnummer 02.D028.

Ga naar www.not-online.nl om je te registreren voor gratis toegang tot de NOT 2023.

Bewustwordingstraining: verklein de menselijke risicofactor

Wist je dat 95% van alle datalekken en hacks op scholen ontstaat door een menselijke fout? Niet voor niets hebben de ministers van onderwijs in de eerdergenoemde brief bewustwordingscampagnes genoemd als middel dat het ministerie stimuleert en ondersteunt.

Privacy op School helpt jouw organisatie met het voorkomen van deze perikelen. Dat doen ze met het creëren van bewustwording en gedragsverandering bij het werken met persoonsgegevens. Speciaal voor leraren en leerkrachten, onderwijsondersteunend personeel én schoolleiding heeft Privacy op School drie pakketten met trainingen en andere dienstverlening samengesteld.

Meer informatie vind je op privacyopschool.nl/bewustwording.

Update: CERT voor het PO en VO: wees voorbereid met YourSafetynet SIM

CERT

Momenteel wordt hard gewerkt aan een Computer Emergency Response Team (CERT) voor het primair en voortgezet onderwijs, zo lieten de onderwijsministers onlangs weten. Het CERT werkt als een ‘digitale brandweer’; het is een meldpunt waar scholen zich kunnen melden wanneer ze met een incident te maken krijgen en dat scholen ondersteunt bij de afhandeling daarvan.

Registreer cyberincidenten

Met YourSafetynet SIM registreer je cyberincidenten en zorg je ervoor dat alle verantwoordelijken tijdig op de hoogte zijn. De informatie in YourSafetynet SIM is daarnaast waardevol voor CERT. Dat maakt melding en afhandeling bij het CERT eenvoudiger en efficiënter.

Meer informatie over YourSafetynet SIM

Alle berichten
https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-HO-Brochure-v1-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-MBO-Brochure-v2-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/05/230512-YourSafetynet-IBP-FO-Brochure-v1-Web.pdf

Ja! Ik wil meer weten over YourSafetynet IBP

Laat je gegevens achter en ontvang de brochure met meer informatie over YourSafetynet IBP per e-mail.    Welke brochure wil je downloaden?


    Akkoord metPrivacyverklaring