Ben jij klaar voor het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy?

Gebruiksvriendelijke GRC-tooling voor onderwijsinstellingen

YourSafetynet IBP FO

YourSafetynet IBP FO:
IBP-tooling® voor het Funderend Onderwijs

Het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy voor het funderend onderwijs (IBP FO) is inmiddels een feit. Dit normenkader biedt richtlijnen voor maatregelen op het gebied van Informatiebeveiliging en Privacy binnen het onderwijs. Dat normenkader is niet vrijblijvend. De doelstelling is dat onderwijsinstellingen binnen 3 jaar ten minste volwassenheidsniveau 3 (van de in totaal 5 volwassenheidsniveaus) hebben bereikt. Het schoolbestuur is hiervoor eindverantwoordelijk.

Download de brochure
IBP-check Onderwijslocatie

Gebruiksvriendelijke GRC-tooling

Om onderwijsinstellingen te ondersteunen bij het naleven van dit normenkader bestaat gelukkig gebruiksvriendelijke tooling: YourSafetynet IBP. Deze tooling is helemaal voorbereid op de nieuwe normenkaders. Bovendien kwam de oplossing tot stand in samenwerking met onderwijspartners die de knelpunten en aandachtspunten uit de praktijk goed kennen.

Download de brochure
Normenkader Volwassenheid

Overzichtelijke dashboards

De workflow in de IBP-software leidt privacy officers en/of ICT-verantwoordelijken stap voor stap door het gehele IBP-traject. Via overzichtelijke dashboards zien alle betrokkenen wat de status is, welke taken zijn afgerond en welke in behandeling zijn. Dit geldt voor zowel de gehele schoolorganisatie als van de afzonderlijke scholen. De tooling is gebruikersvriendelijk en toegankelijk voor medewerkers zonder juridische achtergrond.

Download de brochure

Ben je op dit moment al een gebruiker van YourSafetynet IBP? Dan ontvang je alle functionaliteiten rondom het nieuwe normenkader via een update.

De belangrijkste voordelen van YourSafetynet IBP op een rij

Dit betekent het nieuwe normenkader IBP FO

Alle scholen uit het funderend onderwijs (voorheen PO en VO) krijgen te maken met een nieuwe norm voor een veilige digitale schoolomgeving: het normenkader Informatiebeveiliging en Privacy Funderend Onderwijs (IBP FO). Hier leggen we uit wat dit normenkader voor jouw organisatie betekent en beantwoorden we veelgestelde vragen.

Wat is het normenkader IBP FO precies?

Waarom is het normenkader IBP FO relevant?

Hoe is het normenkader IBP FO tot stand gekomen?

Voor wie is het normenkader IBP FO relevant?

Is het normenkader IBP FO juridisch bindend?

Welke rol speelt het toetsingskader?

Wat zijn de uitdagingen rondom het normenkader IBP FO?

Kan ik hulp en ondersteuning krijgen bij het voldoen aan het normenkader?

YourSafetynet IBP

Download brochure

Brochure: alles wat je moet weten over het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy

In onze uitgebreide brochure gaan we dieper in op de materie. We lichten het normenkader verder toe en laten zien wat er komt kijken bij IBP-trajecten. Ook vertellen we hoe de nieuwe versie van YourSafetynet IBP hierbij ondersteuning biedt.

Download de brochure
Alle berichten
https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-HO-Brochure-v1-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/01/220920-YourSafetynet-IBP-MBO-Brochure-v2-Web.pdf https://www.yoursafetynet.com/wp-content/uploads/2023/05/230512-YourSafetynet-IBP-FO-Brochure-v1-Web.pdf

Ja! Ik wil meer weten over YourSafetynet IBP

Laat je gegevens achter en ontvang de brochure met meer informatie over YourSafetynet IBP per e-mail.    Welke brochure wil je downloaden?


    Akkoord metPrivacyverklaring